Sök

Tacorullar

Om du tacofärs med tillbehör över så passar det utmärkt att göra tacorullar av dem. Tacorullarna passar utmärkt som plockmat eller som tillbehör vid sidan om en soppa. Jag har använt mig utan vårrulleark med det går utmärkt att använda smör eller filodeg. Man kan med fördel göra tacorullarna och frysa in dem och sedan ta ut de en stund innan fritering.

Ingredienser

  • Vårrulledeg (går att byta ut mot smör eller filodeg)
  • Tacofärs
  • Majs
  • Ost

Tillbehör

  • Raps eller majsolja för fritering
  • Vetemjöl + vatten (som lim)

Gör såhär
Ta fram vårrulledegen och lägg en till två teskedar tacofärs och toppa med lite majs och ost, lägg de på nederdelen av degen, vik in sidorna och rulla försiktigt ihop till en rulle, pensla sista delen med limmet som består av vatten och mjöl.

Värm oljan för fritering och fritera sedan tacorullarna i några minuter tills de blir lätt gyllene. Man kan även pensla tacorullarna med olja och tillaga de i ugnen på 150° i ungefär 10 minuter eller tills lätt gyllene. Hoppas att det ska smaka.

FLER GODA RECEPT

Ugnspannkaka

Ugnspannkaka till frukost, lunch, middag eller som fika. Ett utmärkt alternativ som passar både stora och små. Toppa valfritt och

Läs mer..

Proteinbagels

Galet lättbakade proteinbagels på endast 3 ingredienser! Baka dem och servera till frukost, brunch eller kvällsgott med valfritt innehåll.

Läs mer..

Havretortillas

Busenkla och glutenfria tortillas på havregryn. Använd de precis som du använder tortillas, till röror eller annat gott.

Läs mer..

Musakhanrullar

Lättgjorda musakhanrullar som består av bl.a. kyckling, sumak, olivolja och pinjenötter som omsluts av antingen ett tunnbröd eller vårrulleark. Otroligt

Läs mer..

Vitlöksbröd

Det virala vitlöksbrödet. Gör det hemma och du kommer aldrig mer att köpa färdigt vitlöksbröd, det är SÅ mycket godare.

Läs mer..

Rezz bhalib

Denna rispuddingen från Syrien är väldigt enkel att göra och makalöst god. Toppa den med valfria nötter och sen är

Läs mer..

Rashta bhalib

Denna libanesiska mjölkpuddingen med vermicelli är makalöst god och väldigt enkel att göra. Toppa den med valfria nötter och sen

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa