Klassisk husmanskost som älskas av både stora och små. Baka pannkakan i ugnen istället för att stå och hälla och vända framför spisen. Servera ugnspannkakan med valfria tillbehör till frukost, lunch, middag eller som fika.
Ingredienser
- 3st Ägg
- 100g Smält smör
- 5dl Vetemjöl
- 1dl Strösocker
- 1liter Mjölk (gärna 3%-ig)
- 2tsk Salt
Tillbehör (välj efter tycke)
- Stekt salami el. sujuk
- Kvarg
- Lingon
- Marmelad | Sylt
- Färska frukter & bär
Gör såhär
Starta ugnen på 200°.
Vispa eller mixa ihop alla ingredienser till en jämn och klumpfri smet. Häll över smeten i en smord ugnsform.
Grädda ugnspannkakan i mitten av ugnen i 20-30 minuter eller tills den har blivit gyllene.
![](https://i0.wp.com/www.daliasfood.se/wp-content/uploads/2023/08/namnlos-design-1.png?resize=1024%2C922&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.daliasfood.se/wp-content/uploads/2023/08/img_8518-1.jpg?resize=1024%2C768&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.daliasfood.se/wp-content/uploads/2023/08/img_8522.jpg?resize=576%2C1024&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.daliasfood.se/wp-content/uploads/2023/08/img_8524-1.jpg?resize=768%2C1024&ssl=1)
Servera ugnspannkakan med valfria tillbehör. Smaklig spis!