Ashtaliye

Denna libanesiska mjölkpuddingen är väldigt enkel att göra och makalöst god. Toppa den med valfria nötter och sirap och sen är den klar att avnjutas.

Ingredienser (4port.)

  • 1 Liter Mjölk (3% -ig)
  • 1dl Vispgrädde
  • 4msk Maizena
  • 2msk Strösocker
  • 4st Mistaka (Valfritt)

Valfri smaksättning (välj en av dem)

  • 1tsk Vaniljsocker
  • 1tsk Rosvatten
  • 1tsk Blomvatten
  • 1tsk Apelsinblomvatten

Topping

  • Pistagenötter
  • Pinjenötter
  • Rosblad
  • Sirap

Gör såhär
Häll mjölken och vispgrädden i en djup kastrull, spara ca. 2 dl och blanda ut maizenamjölet.

Rör om på medelvärme, när vätskan har blivit varm och går du i med maizenablandningen samtidigt som du rör om.

Krossa mestakan och blanda ner den tillsammans med strösocker samt valfri smaksättning om du vill ha det. När mjölken har blivit puddingaktig i konsistensen så fördelar du den i glasen. Plasta in glasen och ställ in dem i kylskåpet och låt de svalna i ca 1 timme.

Ta ut mjölkpuddingen och dekorera/toppa med valfri nötter och valfri mängd sirap.

Du kan servera den direkt i glasen/ skålarna eller vända över de på en tallrik, tänk då på att göra det innan du toppar dem.
Hoppas att det ska smaka!

FLER GODA RECEPT

Rezz bhalib

Denna rispuddingen från Syrien är väldigt enkel att göra och makalöst god. Toppa den med valfria nötter och sen är

Läs mer..

Rashta bhalib

Denna libanesiska mjölkpuddingen med vermicelli är makalöst god och väldigt enkel att göra. Toppa den med valfria nötter och sen

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa
Rulla till toppen