Search

Ater – Sirap

Ater är en enkel sirap som kokas på socker, vatten och en skvätt citronjuice och använd till många av mellanösterns sötsaker, såsom baklawa. Det går utmärkt att smaksätta sirapen med ros, blom eller apelsinblomsvatten.

Ingredienser

  • 6dl Strösocker
  • 3dl vatten
  • 1tsk citronjuice
  • 1msk Ros, blom el. apelsinblomsvatten

Gör såhär
Häll socker och vatten i en kastrull och låt koka upp till sockerkristallerna har smält. Sänk värmen och pressa i citronjuicen och låt småkoka i ca. 5 minuter tills sirapen går ihop.

Vill du smaksätta din sirap så gör det nu och rör om. Låt sirapen svalna i rumstemperatur innan förbrukning. Sirapen får en tjockare i konsistensen när den blir kall.

FLER GODA RECEPT

Ugnspannkaka

Ugnspannkaka till frukost, lunch, middag eller som fika. Ett utmärkt alternativ som passar både stora och små. Toppa valfritt och

Läs mer..

Proteinbagels

Galet lättbakade proteinbagels på endast 3 ingredienser! Baka dem och servera till frukost, brunch eller kvällsgott med valfritt innehåll.

Läs mer..

Havretortillas

Busenkla och glutenfria tortillas på havregryn. Använd de precis som du använder tortillas, till röror eller annat gott.

Läs mer..

Musakhanrullar

Lättgjorda musakhanrullar som består av bl.a. kyckling, sumak, olivolja och pinjenötter som omsluts av antingen ett tunnbröd eller vårrulleark. Otroligt

Läs mer..

Vitlöksbröd

Det virala vitlöksbrödet. Gör det hemma och du kommer aldrig mer att köpa färdigt vitlöksbröd, det är SÅ mycket godare.

Läs mer..

Rezz bhalib

Denna rispuddingen från Syrien är väldigt enkel att göra och makalöst god. Toppa den med valfria nötter och sen är

Läs mer..

Rashta bhalib

Denna libanesiska mjölkpuddingen med vermicelli är makalöst god och väldigt enkel att göra. Toppa den med valfria nötter och sen

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa