Sök

Vitlöksbröd

Detta bröd blev en otroligt viral trend för något år sedan och jag kan förstå varför. Det är crunch från brödet, en tydlig vitlökssmak, färska örter och mycket ost, vem älskar inte det?

Gör vitlöksbrödet till soppan eller till en del av buffén, det kommer verkligen att uppskattas.

Ingredienser

  • Valfri limpa
  • 100g Smör | Margarin
  • 2msk Olivolja
  • 1st Vitlökshuvud
  • 4st Persiljekvistar
  • 1tsk Salt
  • 3dl Riven Mozarella el. Gouda

Gör såhär
Starta ugnen på 200°.

Skölj och finhacka örterna. Skala vitlöken och pressa den.

Smöret ska vara rumstempererat så ta gärna ut det 30 minuter i förväg.

Ta fram en skål och blanda ihopa smör, olivolja, örter, vitlök och salt. Blanda eller mosa ihopa dem med en gaffel tills du har en jämn bladning.

Dela brödet i mitten på längden så att du får två halvor.

Fördela vitlökssmöret jämt på båda halvorna och toppa med ostarna.

Baka dem i ugnen i ca. 10 minuter eller tills osten har smält och blivit gyllene. Ha koll på brödet under de sista minuterna så att brödet inte blir bränt i kanterna.

Ta ut vitlöksbröden och toppa med färsk persilja och låt det sedan vila i minst 5 minuter innan du skär det i portionsbitar. Börja med att dela det på mitten och sedan i mitten osv. så att du får ca. 2cm breda vitlöksbröd. det beror givetvis på vad du har valt för bröd.

Servera brödet genast och njut. Hoppas att det ska smaka!

PS!
Om det blir bröd över så kan du värma de i ugnen igen i några minuter för bäst resultat.

FLER GODA RECEPT

Proteinbagels

Galet lättbakade proteinbagels på endast 3 ingredienser! Baka dem och servera till frukost, brunch eller kvällsgott med valfritt innehåll.

Läs mer..

Havretortillas

Busenkla och glutenfria tortillas på havregryn. Använd de precis som du använder tortillas, till röror eller annat gott.

Läs mer..