Sök

Gemar | Kaymak

Gemar eller kaymak är en fet gräddost/kräm som är vanlig i mellanöstern, turkiet och balkan. Den serveras gärna som en lyxigare frukost ihop med sirap och bröd. Förvara gemar i en lufttätburk i kylskåpet om det blir över, den håller sig i 3-4 dagar.

Ingredienser

  • 0.5liter Vispgrädde (36-40%)
  • 1msk Maizena

Tillbehör

Gör såhär
Häll ner vispgrädden och maizenamjölet i en gryta och vispa ihopa dem tills majsmjölet har blivit upplöst. Ställ grytan på spisen på medelhög värme och vispa tills grädden börjar tjockna i konsistensen, det tar ungefär 10 minuter.

Ta fram ditt serveringsfat, gärna ett fat med höga kanter och häll ner din gemar i den. Låt gemar svalna i rumstemperatur och ställ sedan in den i kylskåpet i 3-4 timmar, gärna över natten.

Toppa din gemar med valfri mängd honung och servera den ihop med bröd och gärna en kopp te. Hoppas att det ska smaka!

FLER GODA RECEPT

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..

Guldgröt

Varför äta en tråkig havregrynsgröt när man kan äta guldgröt? Denna havregrynsgröt som är smaksatt med bl.a. saffran och kanel

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa