Search

Stekt tortilla med ost & zaatar

Om du är sugen på något under kvällen men inte vet vad du ska göra så är detta ett utmärkt alternativ för dig att göra, i alla fall om du är förtjust i ost och örten zaatar. Du behöver endast 3 ingredienser om vi inte räknar med smöret på utsidan när tortillan steks då detta steg kan hoppas över. Testa dem och jag lovar att du kommer att göra dem flera gånger framöver!

Ingredienser

  • Tortilla (kan bytas ut mot libabröd el. annat valfritt tunnbröd)
  • Valfri hushållsost
  • Zaatar (hittas i välsorterade svenska livsmedelsbutiker eller i utländska mätaffärer/livs)
  • Smör (valfritt)

Gör såhär
Ta fram ditt tunnbröd och lägg på valfri mängd ostskivor på den ena halvan, strö över zaatar och vik sedan den andra halvan så att du får en halv cirkel.

Stek brödet i en stekpanna eller på en grill. Om du vill så kan du smöra pannan första för att få en härligt gyllene yta på brödet. Stek brödet i ungefär 1.5 minuter på varje sida.

Dela brödet i mindre delar, jag delade mitt i 4 trianglar och servera genast, gärna med lite tomat, gurka, oliver och en kopp te. Hoppas att det ska smaka!

FLER GODA RECEPT

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa