Sök

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga måltiden, vi åt och var glada! Om du kommer från en libanesisk familj så känner du säkert igen den, ren nostalgi, eller hur?

Ingredienser

  • Potatis
  • Vinäger
  • Majs eller potatisstärkelse
  • Raps eller matolja att fritera i
  • Salt
  • Ketchup
  • Valfritt tunnbröd såsom libabröd eller tortilla

Gör såhär
Skala potatisen och skiva de till pommesstavar, lagom tjocka och inte allt för tunna.

Ta fram en bunke och häll i kallt vatten, lägg ner potatisstavarna ihop en 1 tesked vinäger och 1 tesked salt. Låt de ligga i kallbadet i 5-10 minuter. Sila bort vattnet från potatisstavarna och skölj dem, torka de sedan med hushållspapper eller med en ren kökshandduk.

Ta fram en ren och torr bunke och blanda ihopa lika delar majs/poatismjöl ihop med vetemjöl, blanda till en jämt mjöl.

Lägg ner potatisstavarna och vänd de i mjölet så att de blir täckta runtomkring. Sila bort det överflödiga mjölet genom att lägga pommesstavarna i en sil.

Hetta upp olja i en djup gryta och börja att fritera pommesstavarna i omgångar om du ska fritera en större mängd. Ta fram en tallrik och lägg på hushållspapper, lägg ner de färdigfriterade pommesen så att överflödig olja avdunstar. För extra krispiga pommes så rekommenderar jag dig att dubbelfritera dem. Glöm inte att salta pommesen medan de är varma så att saltet fastnar.

Ta fram ditt tunnbröd, placera en lagom mängd pommes i mitten, ringla över ketchup, vik den ena änden av bröden och rulla sedan ihopa till en rätt så kompakt rulle. Njut!

FLER GODA RECEPT

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa