Sök

Labnerulle

Denna rulle är verkligen barndomsminnen. Labne som är en avrunnen youghurt som har en lite tjockare konsistens än den grekiska och turkiska youghurten. Labne breds på ett tunnbröd och toppas sedan med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja och salt. Underbart gott!

Ingredienser

  • Tunnbröd såsom libabröd, tortilla eller sarek
  • Labne el. Naturell youghurt (den grekiska eller turkiska i hink funkar utmärkt)
  • Färsk mynta
  • Gurkstavar
  • Tomatskivor
  • Skivade oliver
  • Olivolja
  • Salt

Gör såhär
Ta fram ditt tunnbröd och bred över 2-3 msk labne eller grekisk/turkisk youghurt.

Skölj och skiva tomat och gurka och lägg dem ovanför labne, gör likadant med oliverna och myntan. Ringla över lite olivolja och salta efter smak.

Stäng ihop den ena änden av rullen och rulla ihop till en lagom tight rulle, sedan är det bara att njuta. Servera den gärna med en kopp te.

FLER GODA RECEPT

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden detta är hur gott som helst Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål kvällsmat och till utflykterna Proteinrika äggrullar med olivolja salt och kanel enklare blir det inte

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott precis som det ska vara Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa