Sök

Äppelmos- grundrecept

Hösten bjuder på massa gott från naturen, passa på att plocka in och använd lite äpplen i maträtter och bakelser. Jag gjorde äppelmos på endast äpplen. Vill man så kan man smaksätta det med vanilj, kanel eller ingefära.

Äppelmoset kan du sedan servera på t.ex. smörgåsen, gröten eller som fyllning till pannkakorna.

Ingredienser

  • 3st Äpplen
  • Vatten

Gör såhär
Skölj alla äpplen ordentligt och kärna ur dem. Grovdela och koka äppelbitarna mjuka tillsammans med lite vatten på medelvärme.

Mixa äpplena till en slät puré, vill man ha lite bitar i sitt mos så kan man halvmixa äppelbitarna istället.

Låt äppelmoset svalna och häll sedan upp. Äppelmoset håller upp till två veckor i kylskåpet.

FLER GODA RECEPT

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa