Har du några övermogna bananer hemma som ingen vill äta? Baka då dessa otroligt lättbakade och goda bananmuffins. De passar utmärkt att servera till fika & mellis.
Ingredienser (12st)
- 150g Rumsvarmt Margarin el. smör
- 1dl Strösocker
- 1dl Ljust Muskavadosocker
- 1tsk Vaniljsocker
- 2tsk Bakpulver
- 4dl Vetemjöl
- 4st Ägg
- 2st Mogna bananer
- 150g Chokladknappar (välj om du vill ha ljus eller mörk choklad, jag tog mörk)
Tillbehör
- Muffinsformar
Gör såhär
Sätt ugnen på 200°.
Vispa ihop margarinet/smöret med strösocker och muskavadosocker.
Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vispa ihop allting samtidigt som du lägger till äggen, ett i taget, vispa tills du får en jämn smet.
Mosa banerna med en gaffel. Blanda ner dem och chokladknapparna i smeten, blanda in dem i smeten tills de blir jämt fördelade.
Fördela smeten i muffinsformarna, fyll upp till 3/4 av formen. Toppa med chokladknappar.
![](https://i0.wp.com/www.daliasfood.se/wp-content/uploads/2022/11/img_1063-1.jpg?resize=768%2C1024&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.daliasfood.se/wp-content/uploads/2022/11/img_1107-1.jpg?resize=771%2C1024&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.daliasfood.se/wp-content/uploads/2022/11/img_1108-1.jpg?resize=730%2C1024&ssl=1)
Grädda dina muffins i mitten av ugnen i ca. 18 minuter. Ta ut dem och låt de svalna en stund innan servering. Hoppas att det ska smaka.
![](https://i0.wp.com/www.daliasfood.se/wp-content/uploads/2022/11/img_1083.jpg?resize=768%2C1024&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.daliasfood.se/wp-content/uploads/2022/11/img_1091-1.jpg?resize=768%2C1024&ssl=1)