Galet lättbakade proteinbagels på endast 3 ingredienser! Baka dem och servera till frukost, brunch eller kvällsgott med valfritt innehåll. Rosta de lite lätt innan du fyller de om de inte äts direkt efter bakning.
Ingredienser (2st)
- 1dl Naturell kvarg (Jag använder arlas & lindahls)
- 1.5dl Vetemjöl
- 1tsk Bakpulver
Pensling
- Ägg eller vatten
Topping (Valfritt)
- Svarta sesamfrön
- Vita sesamfrön
- Vallmofrön
- Vitlökspulver
- Lökpulver
- Flingsalt
Gör såhär
Starta ugnen på 225°.
Blanda ihopa kvargen med vetemjölet för hand eller i en köksassistent tills du får en fast deg. Dela degen i mitten och forma de till bollar med mjöliga händer, gör ett hål i mitten så att de ser ut som en bagel.
Vispa upp ägget och pensla lite på dina bagels eller använd vatten om du föredrar det, toppa dem med frön om du vill, jag gjorde en mix av alla nämnda ovan, blev supergott!
Baka de mitt i ugnen i ca. 15 minuter eller tills de blir gyllene. Låt de svalna på ett galler i minst 10 minuter innan du skär i dem.
Servera de med valfritt innehåll och njut!