Sök

Bikupebullar | Khaliat alnahl

Dessa bullar kallas för bikupebullar då bullarnas utseende påminner om en bikupa efter de har bakats i ugnen. Jag har fyllt de med färskost, nutella och biscoffkräm men du kan fylla dem valfritt, även med matiga fyllningar.

Brödet penslas med honung efter att det har bakats och sedan lossar man bullarna genom att dra isär dem. De är verkligen fluffiga som moln och du kan omöjligt hålla dig till en eller två bullar.

Ingredienser

 • 2dl Mjölk (3% -ig) (ljummen)
 • 1tsk Torrjäst (använd den röda om du har söta fyllningar & den blåa om du har matiga fyllningar)
 • 2msk Strösocker
 • 1krm Salt
 • 1msk Naturell youghurt
 • 6dl Vetemjöl
 • 1msk Smör

Fyllning

 • Kiri (färsost i kuber)
 • Lotuskräm
 • Nutella

Tillbehör

 • 1st ägg för pensling inan bakning
 • Sesamfrön
 • Honung el. sirap + vatten för pensling efter bakning

Gör såhär
Ta fram en bunke (eller bunken till din assistent) och vispa ihop mjölk, jäst och strösocker. Vispa tills jästen och sockret har blivit upplöst.

Lägg i youghurten och vispa tills den har lösts upp. Gå i med hälften av vetemjölet och vispa/blanda tills smeten går ihop. Täck bunken med en kökshandduk och förvara den på en varm plats i 10 minuter.

Lägg i resterande mängd mjöl och blanda tills degen går ihop. När degen har gått ihop lägger du i smöret och saltet. Knåda degen i 7-8 minuter i en köksassistent eller för hand i 10 minuter. Degen ska bli mjuk och elastisk. Pensla ovansidan med lite smör eller olja och täck bunken med plastfolie och sedan med en kökshandduk över, låt degen få jäsa i ca. 1 timme eller till dubbel storlek.

Dela upp degen i små bollar och fyll varje deg en tesked av fyllningarna, förslut degen ordentligt och rulla ihopa den till en boll. Under tiden som du gör detta så ska degen som inte används täckas med en fuktig kökshandduk så att de inte blir torra.

Ta fram en ugnsform, pensla den lätt med smör eller täck den med bakplåtspapper, placera dina fyllda degbollar med lite mellanrum. Täck dem med en fuktig kökshandduk och låt de jäsa i ca. 30minuter. Pensla de sedan med ägg.

Starta ugnen på 200° och låt den bli varm innan du gräddar dina bullar, grädda de i mitten av ugnen i 18-20 minuter eller tills de har blivit gyllene.

Pensla bullarna med honung eller sirap och servera dem. Hoppas att det ska smaka.

Notera!
Om du fyller brödet med matiga fyllningar så ska du inte pensla dem med honung efter bakningen. Pensla dem med smält smör istället.

FLER GODA RECEPT

Ugnspannkaka

Ugnspannkaka till frukost, lunch, middag eller som fika. Ett utmärkt alternativ som passar både stora och små. Toppa valfritt och

Läs mer..

Proteinbagels

Galet lättbakade proteinbagels på endast 3 ingredienser! Baka dem och servera till frukost, brunch eller kvällsgott med valfritt innehåll.

Läs mer..

Havretortillas

Busenkla och glutenfria tortillas på havregryn. Använd de precis som du använder tortillas, till röror eller annat gott.

Läs mer..

Musakhanrullar

Lättgjorda musakhanrullar som består av bl.a. kyckling, sumak, olivolja och pinjenötter som omsluts av antingen ett tunnbröd eller vårrulleark. Otroligt

Läs mer..

Vitlöksbröd

Det virala vitlöksbrödet. Gör det hemma och du kommer aldrig mer att köpa färdigt vitlöksbröd, det är SÅ mycket godare.

Läs mer..

Rezz bhalib

Denna rispuddingen från Syrien är väldigt enkel att göra och makalöst god. Toppa den med valfria nötter och sen är

Läs mer..

Rashta bhalib

Denna libanesiska mjölkpuddingen med vermicelli är makalöst god och väldigt enkel att göra. Toppa den med valfria nötter och sen

Läs mer..

Ashtaliye

Denna libanesiska mjölkpuddingen är väldigt enkel att göra och makalöst god. Toppa den med valfria nötter och sirap och sen

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa