Sök

Saffranssnäckor med vaniljkräm

Detta recept har jag använt i flera år och det blir perfekt varje gång. Du får otroligt saftiga och goda saffranssnäckor med vaniljkräm som är för goda för att bara ta en av. Gärna med ett glas kall mjölk, mums!

Ingredienser

  • 25g Röd jäst el. 12g torr jäst
  • 350g Mjölk (3%-ig)
  • 100g Margarin
  • 100g Strösocker
  • 1g Saffran
  • 1st Ägg
  • Ca. 500g Vetemjöl special

Fyllning

  • 4 påsar Kallvispad marsanpulver
  • 8dl Kall mjölk

Pensling

  • 1st Ägg
  • 1msk Vatten
  • 1nypa Salt

Sockerlag

  • 1dl Strösocker
  • 1dl Vatten

Topping (valfritt)

  • Pärlsocker

Gör såhär
Smält margarinet i kastrull, häll över mjölken och värm den tills den blir fingervarm (37°). Dra bort kastrullen från plattan och häll i saffran, rör om och låt dra i minst 5 minuter.

Smula ner jästen i en bunke, häll över lite av mjölkblandningen och rör runt tills jästen löses upp.

Blanda ner ägg, socker, resten av vätskan och lite mjöl åt gången och kör igång bakmaskinen på medelhastighet. Degen ska precis gå ihop, hellre lite kladdig än för torr och hård så var försiktig med mjölet.

Låt bakmaskinen få arbeta i minst 8 minuter tills det bildas glutentrådar i degen. Täck den sedan med plastfolie och med en bakduk över och låt den jäsa i 30 minuter eller tills den har fördubblat sin volym.

Ta fram en djup skål och vispa ihop marsanpulvret med mjölken tills du får en lagom tjock vaniljkräm. Ställ in vaniljkrämen i kylskåpet tills den är redo för användning.

Dela degen i mitten och kavla ut dem båda till rektanglar. Bred på vaniljkrämen och rulla ihop på samma sätt som man rullar kanelbullar, försiktigt med bestämt. Dela längden i 1.5cm tjocka bullar och lägg över bullarna på en plåt klädd med bakplåtspapper, låt de jäsa i ytterligare 30 minuter.

Sätt igång ugnen på 225°.

Vispa lätt ihop ägg, vatten och salt i en skål. Pensla bullarna med äggblandningen, strö över pärlsocker om du vill ha det på bullarna ,grädda de sedan i mittersta falsen av ugnen i 15 minuter på över och undervärme.

Koka ihop ingredienserna för sockerlagen, koka ihop tills sockerkristallerna har lösts upp. Pensla bullarna med sockerlagen och låt de svalna en stund innan servering. Hoppas att det ska smaka.

FLER GODA RECEPT

Ugnspannkaka

Ugnspannkaka till frukost, lunch, middag eller som fika. Ett utmärkt alternativ som passar både stora och små. Toppa valfritt och

Läs mer..

Proteinbagels

Galet lättbakade proteinbagels på endast 3 ingredienser! Baka dem och servera till frukost, brunch eller kvällsgott med valfritt innehåll.

Läs mer..

Havretortillas

Busenkla och glutenfria tortillas på havregryn. Använd de precis som du använder tortillas, till röror eller annat gott.

Läs mer..

Musakhanrullar

Lättgjorda musakhanrullar som består av bl.a. kyckling, sumak, olivolja och pinjenötter som omsluts av antingen ett tunnbröd eller vårrulleark. Otroligt

Läs mer..

Vitlöksbröd

Det virala vitlöksbrödet. Gör det hemma och du kommer aldrig mer att köpa färdigt vitlöksbröd, det är SÅ mycket godare.

Läs mer..

Rezz bhalib

Denna rispuddingen från Syrien är väldigt enkel att göra och makalöst god. Toppa den med valfria nötter och sen är

Läs mer..

Rashta bhalib

Denna libanesiska mjölkpuddingen med vermicelli är makalöst god och väldigt enkel att göra. Toppa den med valfria nötter och sen

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa
Rulla till toppen