Smörgåstårta är väldigt uppskattat och passar utmärkt att servera till lunch, fest eller buffé. Gör den gärna dagen innan servering för godast smak.
I min version så har jag haft i hetta, den kan du enkelt justera efter smak eller välja att utesluta den helt om du föredrar det.
Ingredienser (6pers.)
Tillbehör
- Hönökaka (halvcirklar som kommer i 4-pack)
Fyllning
- 300g Surimisticks
- 2st Röda paprikor
- 1st Knippe Salladslök
- 5dl Creme fraiche
- 2msk Sambal oelek
- Salt & peppar
Dekorering
- 2dl Creme fraiche
- 1tsk Sambal oelek
- 100g Surimisticks
- Salladslök alt. Gräslök
- Chiliflingor
Gör såhär
Finhacka surimisticksen. Skölj och finhacka paprika och salladslök.
Ta fram en bunke och lägg i alla ingredienser för fyllningen. Rör om och smaka av med salt och peppar.
Ta fram bröden och fördela fyllningen jämt, du ska få totalt 3 fyllda lager. Tänk på att inte gå ut enda ut i kanterna så att fyllningen inte rinner ut. Lägg på sista hönökakan.
Vispa ihop creme fraiche med sambal och fördela det på det översta brödet.
Grovdela crabsticks och finhacka salladslök, alt. gräslök och toppa smörgåstårtan. Om ni gillar extra hetta så kan du även toppa med chiliflakes.
Hoppas att ni gillar den lika mycket som vi gjorde.
