Sök

Ugnsbakad sötpotatis med fetaoströra

Förutom att det är otroligt gott så är det busenkelt att tillaga. När sötman från sötpotatisen möter sältan från fetaosten så blir smaken otroligt god!

Denna röra går även att servera som fyllning till exempelvis en baguette, smörgåstårta eller som en sås vid sidan om en huvudrätt.

Ingredienser (2 pers.)

  • 2st Sötpotatisar
  • 10g Smör eller margarin

Fetaoströra

  • 75g Fetaost
  • 1.5dl Grekisk naturell youghurt
  • 0.5dl Valfria örter (Gräslök, dill el. persilja)
  • 1.5msk Citronjuice
  • Salt & Peppar

Topping

  • Salladslök
  • Röd spetskål

Gör såhär
Blanda sötpotatisarna och gör några hål i dem med hjälp av en gaffel. Baka dem i mitten av ugnen i ca. 1 timme på 200°. Du kan förkorta baktiden i ugnen genom att micra den i ugnen i 10 minuter på högsta graden.

När de är väl tillagade så tar du ut dem och gör ett kryss på ovansidan i mitten på dem, salta, peppra och lägg i en klick smör.

Ta fram en rymlig skål och lägg i youghurten. Smula ner fetaosten. Finhacka valfria örter och blanda ner dem, pressa även i citronjuice, smaka av fyllningen med salt och peppar. Tänk på att inte salta för mycket då fetaosten är saltig.

Fyll sötpotatisarna och toppa dem med spetskål och salladslök. Servera och njut!

FLER GODA RECEPT

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa