Sök

Pumpasoppa med vitlök, curry & chili

En otroligt smakrik och krämig soppa som kräver minimal effort i köket. Justera vitlök och chili efter smak. Pumpan är utmärkt att servera i höstrusket, en måltid som värmer och ger en härlig njutning.

Ingredienser (6port.)

  • 1st Butternut pumpa
  • 1st Potatis
  • 1st Gullök
  • 4st Vitlöksklyftor
  • 2cm Röd chilipeppar
  • 2msk Olivolja
  • 1tsk Salt
  • 2st Grönsaks eller hönsbuljonger
  • 1.5msk Curry
  • 0.75l Vatten
  • 2dl Matlagningsgrädde

Garnering

  • Pumpafrön
  • Chiliflingor
  • Finhackad persilja

Gör såhär
Värm ugnen på 225°.

Skölj och dela butternutpumpan i mitten och gröp ur kärnhuset. Skala potatis, vitlök och gullök. Lägg ner alla grönsakerna och rotfrukterna på en ugnsplåt, ringla över olja och salta. Låt de tillagas i ugnen på mittersta falsen i ca. 45 minuter eller tills pumpan har blivit mjuk.

Ta ut ugnsplåten, gröp ur innanmätet från pumpan och lägg över det och de resterande grönsakerna i en gryta och mixa de släta. Smula ner buljongtärningarna, häll i vatten och matlagningsgrädde och låt soppan få småputtra i 15 minuter. Smaka av och salta om det behövs.

Häll upp soppan i skålar och toppa valfritt. Servera gärna något gott bröd vid sidan om, hoppas att det ska smaka.

FLER GODA RECEPT

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa