En otroligt smakrik och krämig soppa som kräver minimal effort i köket. Justera vitlök och chili efter smak. Pumpan är utmärkt att servera i höstrusket, en måltid som värmer och ger en härlig njutning.
Ingredienser (6port.)
- 1st Butternut pumpa
- 1st Potatis
- 1st Gullök
- 4st Vitlöksklyftor
- 2cm Röd chilipeppar
- 2msk Olivolja
- 1tsk Salt
- 2st Grönsaks eller hönsbuljonger
- 1.5msk Curry
- 0.75l Vatten
- 2dl Matlagningsgrädde
Garnering
- Pumpafrön
- Chiliflingor
- Finhackad persilja
Gör såhär
Värm ugnen på 225°.
Skölj och dela butternutpumpan i mitten och gröp ur kärnhuset. Skala potatis, vitlök och gullök. Lägg ner alla grönsakerna och rotfrukterna på en ugnsplåt, ringla över olja och salta. Låt de tillagas i ugnen på mittersta falsen i ca. 45 minuter eller tills pumpan har blivit mjuk.
Ta ut ugnsplåten, gröp ur innanmätet från pumpan och lägg över det och de resterande grönsakerna i en gryta och mixa de släta. Smula ner buljongtärningarna, häll i vatten och matlagningsgrädde och låt soppan få småputtra i 15 minuter. Smaka av och salta om det behövs.
Häll upp soppan i skålar och toppa valfritt. Servera gärna något gott bröd vid sidan om, hoppas att det ska smaka.