Sök

Karamelliserad lök

Karamelliserad lök är busenkelt att göra och den förhöjer väldigt många rätter, inte minst burgare.

Ingredienser (4pers.)

  • 4st Gula lökar
  • 2msk Matolja
  • 1tsk Salt
  • 1.5msk Strösocker
  • 0.5dl Vatten

Gör såhär
Skala, halvera och skiva sedan lökarna, skivorna behöver inte vara supertunna.

Hetta upp matoljan i en stekpanna och lägg i löken, salta och stek löken på hög värme tills den vätskan avdunstar och den börjar få färg.

Sänk nu värmen till medel och häll över strösocker och vatten, rör om och låt nu löken karamelliseras, det tar ungefär 10 minuter. Lägg sedan över den karamelliserade löken i en skål och servera.

FLER GODA RECEPT

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa