Sök

Laxpasta i krämig citron och dillsås

En busenkel rätt som blir klar på 20 minuter. Servera laxen till potatis, ris eller couscous. Vill du hellre tillaga torsk? Det går utmärkt att ta det också.

Ingredienser (4 pers.)

  • 4port. Tagliatelle el. valfri pasta
  • 4st Laxfiléer
  • 5dl Matlagningsgrädde
  • 3dl Vatten
  • 2st Fisk el. Grönsaksbuljonger
  • 0.5dl Färsk eller fryst dill (går att byta ut mot en annan ört)
  • 0.5st Citron (juicen)
  • Salt & Peppar

Topping

  • Färsk dill
  • Citronklyftor

Gör såhär
Ta fram en rymlig stekpanna, gärna med höga kanter så att såsen och fisken kan tillagas utan att det väller över sås.

Häll i matgrädden och smula ner buljongtärningarna. Pressa i citronjuice, finhacka dillen och häll i den med, rör om och låt såsen få småputtra i några minuter tills smakerna går ihop. Lägg i vatten och pastan och låt den tillagas i såsen. Smaka av med salt och peppar.

Torka av vätskan från laxen med hushållspapper, lägg ner den i kastrullen, täcken stekpannan och låt fisken tillagas i ca. 7 minuter eller tills du ser att fisken är tillagad och inte länge är rå.

Servera din krämiga laxpasta, toppa gärna med extra dill samt citronjuice och njut.

FLER GODA RECEPT

Sushi

Att göra hemgjord sushi är inte alls så svårt som man kan tro. Det är gott, roligt, lite pilligt, prisvärt

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa
Rulla till toppen