Dessa underbart goda snittar är väldigt enkla att göra och passar utmärkt att servera till vilket tillfälle som helst. Till påsk, midsommar, jul, buffémat, nyår som antingen plockmat eller som en förrätt och det bästa av allt är att de går att göra i förväg.
Ingredienser
- Tunnbröd (jag använde polarbröds Sarek)
- 400g Gravad eller kallrökt lax
- Färskost med pepparrot
- Salladslök el. Gräslök
Gör såhär
Bred ut färskosten på tunnbrödet och fördel 2-3 skivor av den kallrökta laxen, toppa med salladslök eller gräslök och rulla sedan ihop.
Skär rullen i ca. 1-5cm tjocka snittar, lägg upp de på ett fat, toppa med finklippt gräslök och servera.
Tips!
Fyllningen går att variera efter smak och tycke men fyll inte tunnbrödet för mycket så att det inte sticker vid rullning.
Obs!
Du kan förbereda snittarna i förväg men skiva inte upp rullen förrän innan servering och glöm inte att plasta in tunnbrödsrullarna så att brödet inte torkar.