Sök

Teriyakilax med ris

En underbart god rätt med lax som görs på väldigt kort tid. Maximal njutning och definitivt en smakupplevelse som du kommer att vilja uppleva igen!

Ingredienser (4 port.)

  • 4port. Ris
  • 4st Laxfiléer
  • 1st Röd paprika
  • 1st Broccolibukett
  • 2msk Teriyakisås
  • 2msk Matlagningsgrädde
  • 1msk Sesamfrön
  • Salt & Peppar

Gör såhär
Tillaga riset enligt instruktioner på förpackningen.

Marinera laxen i teriyakisås i minst 20 minuter och låt den då få stå i kylskåpet.

Skölj, kärna ur och skiva paprikan i lagom stora bitar. Dela broccolin i mindre buketter.

Värm upp ca. 1 msk matolja i en stekpanna och fräs paprika och broccoli tillsammans med 1 tsk teriyakisås i några minuter. Lägg undan dem.

Ta ut laxen ut kylskåpet och stek den några minuter på varje sida, i samma stekpanna som du fräste grönsakerna i.

Häll matgrädden i stekpannan tillsammans med överbliven teriyakisås och vispa försiktigt runt tills du får en sås. Smaka av med salt och peppar.

Servera laxen tillsammans med riset, grönsakerna, häll över ca. 1 matsked av såsen på laxen och toppa hela rätten med sesamfrön, vita och/eller svarta. Smaklig måltid!

FLER GODA RECEPT

Sushi

Att göra hemgjord sushi är inte alls så svårt som man kan tro. Det är gott, roligt, lite pilligt, prisvärt

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa
Rulla till toppen