Sök

Smörgåstårta med tonfisk

Smörgåstårta är väldigt uppskattad och passar utmärkt att servera till lunch, fest eller buffé. Gör den gärna dagen innan servering för godast smak. Denna blev otroligt god och väldigt uppskattad av mina gäster.

Ps! Fyllningen kan även användas till baguetter och bakpotatis.

Ingredienser (8pers.)

Tillbehör

  • 1pkt Toastbröd | Formfranska

Fyllning

  • 2st (120g/st) Burkar med tonfisk (välj själv om du vill ha i olja eller i vatten)
  • 5dl Creme fraiche
  • 2dl Keso
  • 1.5dl Majonäs
  • 1.5dl Bostongurka
  • 1.5dl Färsk el. Fryst dill
  • 0.5dl Citronjuice
  • Salt

Topping

  • 2dl Creme fraiche
  • 100g Philadelphiaost naturell
  • 2msk Färsk, fryst el. torkad dill
  • Salt

Dekorering

  • Färska räkor
  • Körsbärstomater
  • Citron
  • Dill

Gör såhär
Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en bunke, smaka av med salt och citronjuice. Plasta in bunken och ställ in den i kylskåpet medan du skär bort kanterna från formfranskan.

Ta fram bröden och skär bort alla kanterna ifrån dem. Ta fram det fat du ska servera din smörgåstårta på och placera din första botten. Min botten bestod av 12st formfranska.

Ta ut fyllningen och fördela den på bröden, jag fick totalt 2 fyllda lager, så totalt 3 lager med bröd. Egentligen så bestämmer du själv hur hög din smörgåstårta ska vara så fördela fyllningen mellan brödkanten tills både bröd och fyllning är slut. Tänk på att inte gå ut enda ut i kanterna så att fyllningen inte rinner ut.

Vispa ihop creme fraiche med färskost och dill och bred över det på det översta lagret av bröd.

Dekorera din smörgåstårta med räkor, tomater, citronskivor och dill eller med något att gott som du föredrar. Sen så är den redo för servering.

Hoppas att ni gillar den lika mycket som vi gjorde!

FLER GODA RECEPT

Sushi

Att göra hemgjord sushi är inte alls så svårt som man kan tro. Det är gott, roligt, lite pilligt, prisvärt

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa