Sök

Teriyakigryta med räkor

En otroligt enkel vardagsrätt med mycket smak. Det går utmärkt att byta ut räkorna mot kyckling eller annat protein och vill du ha grytan vegetarisk så är det bara till att utesluta räkorna. Servera teriyakigrytan med ris så har du en perfekt vardagsrätt som du kommer att laga fler gånger!

Ingredienser (4 port.)

  • 500g Vannameiräkor
  • 1st Röd paprika
  • 1st Broccolibukett
  • 2st Salladslökar
  • 4dl Matlagningsgrädde
  • 3msk Teriyakisås
  • Sesamfrön
  • Salt & peppar
  • Lime vid servering

Gör såhär
Tillaga riset enligt instruktioner på förpackningen.

Skölj, kärna ur och skiva paprikan i lagom stora bitar. Dela broccolin till mindre buketter.

Hetta upp ca. 2 matskedar matolja i en stekpanna och stek grönsakerna i några minuter tillsammans med ca. 1 matsked teriyakisås. Lägg de i en skål och lägg de åt sidan.

Lägg i en klicka smör i samma stekpanna och stek räkorna i 1-2 minuter på varje sida. Lägg i ungefär 2 matskedar teriyakisås och rör om. Häll i matlagningsgrädden och låt grytan få småputtra i 2 minuter, lägg i grönsakerna och blanda ihopa de med räkorna.

Servera teriyakigrytan tillsammans med ris och toppa hela rätten med sesamfrön, fint skivad salladslök och pressa över limejuice. Smaklig måltid!

FLER GODA RECEPT

Sushi

Att göra hemgjord sushi är inte alls så svårt som man kan tro. Det är gott, roligt, lite pilligt, prisvärt

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa