Sök

Pepparkakstryfflar

Lättbakade och otroligt goda pepparkakstryfflar på endast 2 ingredienser. De är perfekta att servera till dessertbordet under jul. Jag valde att doppa pepparkaksbollarna i vit choklad men det går att hoppa över detta moment.

Ingredienser (8st)

  • 100g Pepparkakor
  • 50g Philadelphiaost naturell
  • 100g Vit choklad (jag använde marabou)
  • 1tsk Matolja

Gör såhär
Mixa pepparkakorna till ett fint smul och blanda ihop de med färskosten. Forma de till bollar och frys in de i ca. 10 minuter.

Dela den vita chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad eller i micron i 15 sekunders intervaller. Blanda ner matoljan. Detta gör att du får en finare glans på chokladen samt att den blir mer lättskött.

Ta ut pepparkaksbollarna, sätt in en tandpetare halvvägs och doppa de i den vita chokladen, toppa med pepparkakssmul och låt de stelna helt.

Förvara pepparkakstryfflarna i kylskåpet eller frys in dem om de ska ätas vid ett senare tillfälle.

FLER GODA RECEPT

Ugnspannkaka

Ugnspannkaka till frukost, lunch, middag eller som fika. Ett utmärkt alternativ som passar både stora och små. Toppa valfritt och

Läs mer..

Proteinbagels

Galet lättbakade proteinbagels på endast 3 ingredienser! Baka dem och servera till frukost, brunch eller kvällsgott med valfritt innehåll.

Läs mer..

Havretortillas

Busenkla och glutenfria tortillas på havregryn. Använd de precis som du använder tortillas, till röror eller annat gott.

Läs mer..

Musakhanrullar

Lättgjorda musakhanrullar som består av bl.a. kyckling, sumak, olivolja och pinjenötter som omsluts av antingen ett tunnbröd eller vårrulleark. Otroligt

Läs mer..

Vitlöksbröd

Det virala vitlöksbrödet. Gör det hemma och du kommer aldrig mer att köpa färdigt vitlöksbröd, det är SÅ mycket godare.

Läs mer..

Rezz bhalib

Denna rispuddingen från Syrien är väldigt enkel att göra och makalöst god. Toppa den med valfria nötter och sen är

Läs mer..

Rashta bhalib

Denna libanesiska mjölkpuddingen med vermicelli är makalöst god och väldigt enkel att göra. Toppa den med valfria nötter och sen

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa