Lättbakade och otroligt goda pepparkakstryfflar på endast 2 ingredienser. De är perfekta att servera till dessertbordet under jul. Jag valde att doppa pepparkaksbollarna i vit choklad men det går att hoppa över detta moment.
Ingredienser (8st)
- 100g Pepparkakor
- 50g Philadelphiaost naturell
- 100g Vit choklad (jag använde marabou)
- 1tsk Matolja
Gör såhär
Mixa pepparkakorna till ett fint smul och blanda ihop de med färskosten. Forma de till bollar och frys in de i ca. 10 minuter.
Dela den vita chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad eller i micron i 15 sekunders intervaller. Blanda ner matoljan. Detta gör att du får en finare glans på chokladen samt att den blir mer lättskött.
Ta ut pepparkaksbollarna, sätt in en tandpetare halvvägs och doppa de i den vita chokladen, toppa med pepparkakssmul och låt de stelna helt.
Förvara pepparkakstryfflarna i kylskåpet eller frys in dem om de ska ätas vid ett senare tillfälle.