Sök

Trillingnöt med nougat

Om den inte längre finns med i alladinasken så gör vi den själva! De är inte alls svåra att göra och resultatet är magiskt gott, speciellt om du toppar trillingnötterna med lite flingsalt.

Ingredienser (14st)

  • 50g Hasselnötter
  • 100g Nougat
  • 100g Mjölk el. mörk choklad
  • Flingsalt

Gör såhär
Rosta hasselnötterna i ugnen på 200° i 5-10minuter. Lägg de i en kökshandduk och gnugga bort det mesta av skalet.

Smält nougaten och chokladen i vattenbad var för sig. Häll sedan över den smälta nougaten i en skål och gör samma sak med mjölkchokladen. Lägg hasselnötterna i nougaten och rör om tills de blir övertäckta. Lägg sedan över de 3 och 3 på ett bakplåtspapper och låt de stelna.

Doppa nu ner dem i den smälta chokladen och ta upp med en gaffel och lägg över de på ett bakplåtspapper. Låt de stelna.

Vill du så kan du hälla lite av chokladen i en spritspåse eller en vanlig fryspåse och dekorera trillingnöten. Toppa din trillingnöt med flingsalt och låt stelna helt. Förvara trillingnötterna i en lufttät burk i kylskåpet eller i frysen om de ska ätas någon vecka framåt.

FLER GODA RECEPT

Ugnspannkaka

Ugnspannkaka till frukost, lunch, middag eller som fika. Ett utmärkt alternativ som passar både stora och små. Toppa valfritt och

Läs mer..

Proteinbagels

Galet lättbakade proteinbagels på endast 3 ingredienser! Baka dem och servera till frukost, brunch eller kvällsgott med valfritt innehåll.

Läs mer..

Havretortillas

Busenkla och glutenfria tortillas på havregryn. Använd de precis som du använder tortillas, till röror eller annat gott.

Läs mer..

Musakhanrullar

Lättgjorda musakhanrullar som består av bl.a. kyckling, sumak, olivolja och pinjenötter som omsluts av antingen ett tunnbröd eller vårrulleark. Otroligt

Läs mer..

Vitlöksbröd

Det virala vitlöksbrödet. Gör det hemma och du kommer aldrig mer att köpa färdigt vitlöksbröd, det är SÅ mycket godare.

Läs mer..

Rezz bhalib

Denna rispuddingen från Syrien är väldigt enkel att göra och makalöst god. Toppa den med valfria nötter och sen är

Läs mer..

Rashta bhalib

Denna libanesiska mjölkpuddingen med vermicelli är makalöst god och väldigt enkel att göra. Toppa den med valfria nötter och sen

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa