Sök

Rocky road

Det enklaste godiset du kan göra! Du får en magisk blandning av salt, sött, mjukt och crunchigt. Rocky road går utmärkt att göra i förväg, frysa in och sedan ta ut lite innan servering.

Ingredienser

  • 150g Mörk choklad
  • 50g Pistagenötter
  • 50g Salta jordnötter
  • 50g Marshmallows
  • 150g Dumlekolor

Gör såhär
Dela alla dumlekolor i mitten och lägg de i en djup skål. Spara några kolor till toppingen. Lägg marshmallows och nötter i samma skål som kolorna.

Smält chokladen över ett vattenbad och häll den över nötter och godis i skålen. Blanda väl.

Täck en form med bakplåtspapper och häll över smeten, toppa den med kolor och extra nötter. Låt rocky road få stå i kylskåpet tills den stelnar.

Dela rocky road i lagom stora munsbitar. Förvara godiset i kylskåpet om det ska ätas direkt eller i frysen fram till serveringsdagen.

FLER GODA RECEPT

Ugnspannkaka

Ugnspannkaka till frukost, lunch, middag eller som fika. Ett utmärkt alternativ som passar både stora och små. Toppa valfritt och

Läs mer..

Proteinbagels

Galet lättbakade proteinbagels på endast 3 ingredienser! Baka dem och servera till frukost, brunch eller kvällsgott med valfritt innehåll.

Läs mer..

Havretortillas

Busenkla och glutenfria tortillas på havregryn. Använd de precis som du använder tortillas, till röror eller annat gott.

Läs mer..

Musakhanrullar

Lättgjorda musakhanrullar som består av bl.a. kyckling, sumak, olivolja och pinjenötter som omsluts av antingen ett tunnbröd eller vårrulleark. Otroligt

Läs mer..

Vitlöksbröd

Det virala vitlöksbrödet. Gör det hemma och du kommer aldrig mer att köpa färdigt vitlöksbröd, det är SÅ mycket godare.

Läs mer..

Rezz bhalib

Denna rispuddingen från Syrien är väldigt enkel att göra och makalöst god. Toppa den med valfria nötter och sen är

Läs mer..

Rashta bhalib

Denna libanesiska mjölkpuddingen med vermicelli är makalöst god och väldigt enkel att göra. Toppa den med valfria nötter och sen

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa
Rulla till toppen