Sök

Glutenfria vaniljscones

Fantastiskt goda vaniljscones som både är veganska och glutenfria. Vill man inte ha de veganska så går det att byta ut “chiaägget” mot ett vanligt ägg.

Ingredienser

  • 1st Ägg el. Chiaägg (Blanda 1msk chiafrön med 3msk vatten)
  • 2dl Rismjöl
  • 1dl Glutenfria havregryn
  • 0.5tsk Vaniljpulver 
  • 1tsk Bakpulver 
  • 2krm Havssalt
  • 1dl Kokosmjölk 
  • 1msk Agavesirap
  • 1dl Kokosolja 

Gör såhär
Blanda samman chiaägget och låt svälla i 10min.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ner mjölken i ägget och häll detta över mjölblandningen, blanda även med den smälta kokosoljan.
Klicka ut lagom stora scones på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen på 200° i ca 25-30min.

FLER GODA RECEPT

Ugnspannkaka

Ugnspannkaka till frukost, lunch, middag eller som fika. Ett utmärkt alternativ som passar både stora och små. Toppa valfritt och

Läs mer..

Proteinbagels

Galet lättbakade proteinbagels på endast 3 ingredienser! Baka dem och servera till frukost, brunch eller kvällsgott med valfritt innehåll.

Läs mer..

Havretortillas

Busenkla och glutenfria tortillas på havregryn. Använd de precis som du använder tortillas, till röror eller annat gott.

Läs mer..

Musakhanrullar

Lättgjorda musakhanrullar som består av bl.a. kyckling, sumak, olivolja och pinjenötter som omsluts av antingen ett tunnbröd eller vårrulleark. Otroligt

Läs mer..

Vitlöksbröd

Det virala vitlöksbrödet. Gör det hemma och du kommer aldrig mer att köpa färdigt vitlöksbröd, det är SÅ mycket godare.

Läs mer..

Rezz bhalib

Denna rispuddingen från Syrien är väldigt enkel att göra och makalöst god. Toppa den med valfria nötter och sen är

Läs mer..

Rashta bhalib

Denna libanesiska mjölkpuddingen med vermicelli är makalöst god och väldigt enkel att göra. Toppa den med valfria nötter och sen

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa
Rulla till toppen