Denna godhet är inte som en vanlig fruktsallad, den är toppad med en magiskt god kräm som heter ashta, nötter och det hela toppas med sirap.
Fruktcoctailen kan man köpa lite överallt i Libanon och vi åt den alltid när vi reste ner om somrarna. Gör ashta, tärna valfria frukter, mixa de frukter du gillar och toppa så får du också smaka på denna himmelska dessert från mitt fina hemland.
Ingredienser
- Ashta
- Sirap
- Pistagenötter & pistagekross
- Pinjenötter, mandlar eller valnötter
- Valfri fruktpuré (jag mixade mango & jordgubbar, man kan även mixa avokado)
- Valfria frukter (jag använde kiwi, jordgubbar, mango & blåbär)
Gör såhär
Gör ashtakrämen och låt den svalna. Gör du egen sirap så kan du göra den också då den behöver svalna innan användning.
Tärna valfria frukter och mixa de frukter du föredrar.
Häll upp fruktpurén och de tärnade frukterna i glas, toppa med ashtakrämen, nötterna och till sist sirapen.