Ett otroligt aromatiskt, saftigt, välsmakande och framförallt lättbakat filmjölksbröd som smakar ännu godare dagen efter.
Brödet är naturligt laktos och glutenfritt och passar utmärkt för de som är överkänsliga mot just gluten och laktos. Nötter och bär går utmärkt att byta ut efter smak och tycke.
Ingredienser
- 5dl Laktosfri Filmjölk
- 1dl Brödsirap
- 0.5dl Flytande honung
- 1dl Glutenfria Havregryn
- 3dl Bovetemjöl
- 2msk Fiberhusk
- 1dl Pofiber
- 1dl Linfrön (gula eller bruna)
- 1dl Solroskärnor
- 2tsk Brödkryddor
- 1.5tsk Bikarbonat
- 1.5tsk Bakpulver
- 1.5tsk Salt
- 1.5dl Tranbär
- 1dl Hasselnötter
- 0.5dl Mandlar
Gör såhär
Sätt ugnen på 175° på över och undervärme.
Blanda samman alla torra ingredienser i en stor bunke. Blanda ner filmjölken, brödsirapen och honungen och blanda till en jämt smet.
Täck en avlång ugnsform som rymmer 1.5liter med bakplåtspapper och häll sedan i smeten. Toppa gärna brödet med nötter och bär som använts i brödet.
Grädda brödet i mitten av ugnen i 1 timme och låt sedan svalna under en duk innan du skär upp det i skivor. Förvara brödet inplastat i kylskåpet som blir ännu godare dagen efter. Hoppas att det ska smaka!