En av de allra vanligaste snabbmaten i Libanon är denna mexikanska kycklingfajita, den äts antingen tillsammans med pommes eller i bröd. Otroligt gott och faktiskt inte alls tidskrävande. Fajita är ett utmärkt exempel att tillaga när du får oväntade gäster eller varför inte ta med dem till utflykten.
Ingredienser (4-6pers.)
- 4st Kycklingfiléer
- 2msk Matolja
- 1st Röd paprika
- 1st Grön paprika
- 1st Gullök
- 3st Vitlöksklyftor
- 1st Burk majs (valfritt)
- 6st Champinjoner (valfritt)
- 1påse Fajitakryddor (Santa maria)
- Valfri mängd riven ost
Om du inte får tag i färdig fajitakrydda så kan du blanda din egna
- 1krm Svartpeppar
- 1msk Oregano
- 1msk Spiskummin
- 1msk Paprika
- 1tsk Cayennepeppar eller chilipulver
- 1tsk Torkad koriander
- 1tsk Gurkmeja
- 1tsk Vitlökspulver
- 1tsk Rosmarin
- 1tsk Salt
- 1tsk Socker
Valfri servering
- Libabröd
- Pitabröd
- Pommes
- Sallad
Gör såhär
Strimla kyckligfiléerna i lagom tunna skivor. Ta fram en djup stekpanna och hetta upp oljan på medelvärme, lägg i kycklingen, krydda med fajitakryddan och rör om i några minuter tills kycklingen har blivit tillagad. Lägg över kycklingen på en tallrik.
Skölj paprikorna och kärna ur dem. Skala lök och vitlök. Skiva alla grönsaker i lagom tjocka strimlor och stek dem i samma stekpanna som kycklingen. Stek de i några minuter, de ska fortfarande ha lite krisp. Om du vill ha i champinjoner och majs så ska de också iblandas ner nu.
Lägg i kycklingen och blanda samman den med grönsakerna, om du tycker att det är lite torrt i botten så kan du lägga i en halv deciliter vatten och röra om. Toppa med valfri mängd ost och lägg över locket i ungefär 2 minuter, bara tills osten smälter.
Servera din kycklingfajita ihop med valfria tillbehör och njut!