Otroligt goda hot wings som är en stor favorit i vårt hushåll. Det går utmärkt att förbereda de dagen innan för att sedan tillaga de nästa dag. Perfekta till buffén och inte minst under sommaren.
Ingredienser
Marinaden
- 2kg Kycklingvingar
- 2msk Matolja
- 1msk Vinäger
- 2msk Kycklingkrydda
- 1msk Rökt paprika
- 1msk Svartpeppar
Mjölblandningen
- 2dl Vetemjöl
- 2msk Kycklingkrydda
- 1msk Rökt paprika
- 1msk Svartpeppar
- Salt efter smak
Sås | Glaze
- 1dl Honung
- 1msk Sriracha el. annan valfri stark sås
- 1tsk Sambal oelek (justera mängd efter smak)
Eller
- 2dl Valfri sötsur sås
- 1msk Sriracha el. annan valfri stark sås
Topping (valfritt)
- Salladslök el. Finhackad persilja
Gör såhär
Rengör alla kycklingvingar och lägg de i en rymlig skål.
Lägg i matolja, vinäger och kycklingkrydda, rökt paprika, svartpeppar och rör om, låt de blandas väl. Plasta in skålen och ställ de kallt i minst 2 timmar eller till dagen efter.
Ta fram ett stort fat eller en stor skål och lägg ner vetemjölet med kryddorna, blanda eller vispa ihopa de väl.
![](https://i0.wp.com/www.daliasfood.se/wp-content/uploads/2022/05/img_8485-scaled.jpg?resize=1200%2C1600&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.daliasfood.se/wp-content/uploads/2022/05/img_8486-scaled.jpg?resize=1200%2C1600&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.daliasfood.se/wp-content/uploads/2022/05/img_8487-scaled.jpg?resize=1200%2C1600&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.daliasfood.se/wp-content/uploads/2022/05/img_8488-scaled.jpg?resize=1200%2C1600&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.daliasfood.se/wp-content/uploads/2022/05/img_8489-scaled.jpg?resize=1200%2C1600&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.daliasfood.se/wp-content/uploads/2022/05/img_8490-scaled.jpg?resize=1200%2C1600&ssl=1)
Vänd kycklingvingarna en och en i mjölblandningen och skaka bort överflödigt mjöl.
Hetta upp matolja och fritera kycklingvingarna i omgångar tills de blir gyllene och lägg de sedan i en skål.
Ta fram en djup gryta ett eller stekpanna och lägg i sriracha, honung och sambal eller annan chilisås. Låt de koka ihop i några minuter på låg värme. Vänd ner de friterade kycklingvingarna lite i taget så att alla blir täckta av glazen.
![](https://i0.wp.com/www.daliasfood.se/wp-content/uploads/2022/05/img_8492-scaled.jpg?resize=1200%2C1600&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.daliasfood.se/wp-content/uploads/2022/05/img_8493-scaled.jpg?resize=1200%2C1600&ssl=1)
Du kan istället för glazen ovan ta din favorit söt sura sås och lägga i önskad mängd chili, antigen i pulver eller i flytande form. Rör om och låt de koka ihop i någon minut och vänd ner kycklingvingarna.
Toppa dina hot wings om du vill och sen är de redo för servering. Smaklig spis!
![](https://i0.wp.com/www.daliasfood.se/wp-content/uploads/2022/05/img_8499.jpg?resize=576%2C1024&ssl=1)