Sök

Mujaddara

En vegansk och otroligt lättlagad linsrätt från Libanon som serveras med en syrlig sallad som smaksätts med vitlök. Otroligt gott!

Ingredienser

  • 500g Gula linser
  • 2dl Ris (gärna rundkornigt)
  • 2st Gula lökar
  • 1dl Matolja
  • 2msk Olivolja
  • 1msk Spiskummin
  • 1.5msk Salt

Gör såhär
Skala och finhacka gullökarna.

Ta fram en stekpanna och värm upp oljan lite, häll i den finhackade löken och fräs den mjuk.

Skölj linserna och riset och lägg de i en separat gryta. Täck dem med vatten och låt de koka i 20-30 minuter på medelvärme tills linserna har blivit mjuka. Rör om då och då så att inget fastnar i grytans botten.

Häll över den finhackade, frästa löken med dess olja och rör om.

Vänd ner kryddorna och blanda ihop grytan ordentligt. Låt grytan få på småputtra i 5-10 minuter. Om du upplever att grytan är för tjock så kan du hälla över lite kokande vatten i taget och röra om, smaka av innan du tar av från värmen och justera eventuellt kryddningen.

Häll upp mujaddaran, toppa med lite olivolja och servera den med en syrlig sallad. Smaklig måltid!

FLER GODA RECEPT

Kycklingfajita

Otroligt gott och inte alls tidskrävande. Fajita är ett utmärkt exempel att tillaga när du får oväntade gäster och perfekt

Läs mer..

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa