En vegansk och otroligt lättlagad linsrätt från Libanon som serveras med en syrlig sallad som smaksätts med vitlök. Otroligt gott!
Ingredienser
- 500g Gula linser
- 2dl Ris (gärna rundkornigt)
- 2st Gula lökar
- 1dl Matolja
- 2msk Olivolja
- 1msk Spiskummin
- 1.5msk Salt
Gör såhär
Skala och finhacka gullökarna.
Ta fram en stekpanna och värm upp oljan lite, häll i den finhackade löken och fräs den mjuk.
Skölj linserna och riset och lägg de i en separat gryta. Täck dem med vatten och låt de koka i 20-30 minuter på medelvärme tills linserna har blivit mjuka. Rör om då och då så att inget fastnar i grytans botten.
Häll över den finhackade, frästa löken med dess olja och rör om.
Vänd ner kryddorna och blanda ihop grytan ordentligt. Låt grytan få på småputtra i 5-10 minuter. Om du upplever att grytan är för tjock så kan du hälla över lite kokande vatten i taget och röra om, smaka av innan du tar av från värmen och justera eventuellt kryddningen.
Häll upp mujaddaran, toppa med lite olivolja och servera den med en syrlig sallad. Smaklig måltid!