Sök

Möra lammlägg

Otroligt möra och smakrika lammlägg tack vare att de tillagas länge i en marinad i ugnen. Servera de med valfritt ris eller ihop med bulgur, potatis och gärna med en sallad till.

Ingredienser

  • 3st Lammlägg
  • 1dl Turkisk el. Grekisk youghurt
  • 0.5dl Matolja
  • 1tsk Ingefära
  • 1msk Rökt paprika
  • 1msk Sjukryddor
  • 0.5tsk Kardemumma
  • 1tsk Gurkmeja
  • 1tsk Rosmarin
  • 1tsk Oregano
  • 1tsk Svartpeppar
  • 1msk Salt

Gör såhär
Sätt ugnen på 200°.

Blanda ihop alla torra kryddor i en bunke, lägg sedan i youghurten och matoljan och vispa ihop till en jämn marinad.

Torka lammläggen med hushållspapper och lägg dem i en djup skål eller tallrik. Täck lammläggen med marinaden på båda sidorna.

Ta fram bakplåtspapper och aluminiumfolie. Slå in lammläggen, var för sig, först i bakplåtspapper och sedan i aluminiumfolien.

Ta fram en ugnsform och lägg i lammläggen. Låt de tillagas mitt i ugnen i en timme. Efter första timmen så sänker du värmen till 180° och låter lammläggen tillagas i ytterligare 2 timmar.

Nu borde lammläggen vara fullt tillagade, öppna upp både folien och bakplåtspappret och låt de få en fin yta, detta borde ta max 10 minuter.

Servera lammläggen med valfritt ris, youghurt och en sallad. Hoppas att det ska smaka.

Ps. Ta vara på skyn genom att hälla en del av den på lammläggen och riset om du har valt att servera det till.

FLER GODA RECEPT

Köttshawerma

Shawerma är en slags kebab med mycket smak av fantastiska kryddor. Servera den i pita, libabröd eller med pommes och

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa
Rulla till toppen