Sök

Räkwok med nudlar

En snabblagad wok är aldrig fel och ingredienserna har man nästan alltid hemma. Har du småslattar av grönsaker i kylskåpet så är detta ett perfekt tillfälle att nyttja dem.

Denna wok innehåller räkor men det går lika bra att utesluta dem och servera den helt vegetarisk. Tänk på att du kan variera grönsakerna i din wok.

Ingredienser (4 port.)

  • 4port. Äggnudlar (jag använda de från SantaMaria)
  • 4msk Sesamolja el. Rapsolja
  • 200g Vanemeiräkor
  • 2st Vitlöksklyftor
  • 1st Broccolibukett
  • 0.5st Zucchini
  • 1st Morot
  • 0.5st Röd paprika
  • 0.5st Gul paprika
  • 1dl Bambuskott
  • 2msk Oystersås
  • 2dl Sötsur sås
  • 2msk Soya
  • 1msk Strösocker
  • 1tsk Salt el. MSG

Topping

  • Salladslök

Gör såhär
Koka nudlarna aldente i saltat vatten. Skölj de sedan i kallt vatten och lägg undan dem.

Skala och skiva vitlöken.

Skala räkorna och ta bort tarmkanalen.

Hetta upp sesamolja eller matolja och fräs räkorna i ca. 0.5 minut på varje sida eller tills de blir rosa. Lyft bort räkorna och fräs vitlöken i några minuter.

Skölj och skär paprikorna i 0.5cm breda strimlor. Skala och strimla morötterna och dela broccolin i mindre buketter. Skiva bambuskotten i strimlor. Skölj och dela zucchinin till rundlar och sedan dela du den i tre jämna delar så att du får ut stavar. (Se bild)

Fräs alla grönsaker i några minuter, lägg i såserna, soya, salt och socker och blanda. Vänd i räkorna och blanda lätt. Lägg i de avrunna nudlarna. Blanda allting väl och låt stå på värmen i ca. 5 minuter.

Servera woken och toppa med tunt skivad salladslök. Hoppas att det ska smaka.

FLER GODA RECEPT

Sushi

Att göra hemgjord sushi är inte alls så svårt som man kan tro. Det är gott, roligt, lite pilligt, prisvärt

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa
Rulla till toppen