Sök

Hashwe- Libanesisk köttfärsfyllning

Hashwe betyder köttfärsfyllning och används flitigt i det libanesiska köket. Fyllningen består av nötfärs, lök, salt och sju kryddor och brukar användas till ris, som fyllning till kubbe, köttfärsris, filodeg, aubergine, potatis etc.

Ingredienser

  • 500g Köttfärsfyllning av nöt el. lamm
  • 2st Gullökar
  • 2msk Sju kryddor
  • 2tsk Salt

Gör såhär
Skala och finhacka löken. Smält två matskedar smör/margarin i en stekpanna och stek löken mjuk. Lägg sedan i färsen och stek den till den blir helt genomstekt, krydda med sju kryddor och salt och rör om i några minuter. Nu är fyllningen färdig och redo att användas, vill du lyxa till den lite så kan du blanda med en matsked pinjenötter.

FLER GODA RECEPT

Köttshawerma

Shawerma är en slags kebab med mycket smak av fantastiska kryddor. Servera den i pita, libabröd eller med pommes och

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa
Rulla till toppen