Det koreanska Dalgona eller tiktok kaffet tog oss med storm förra sommaren. Förutom att det är väldigt vackert så är det även jättegott och enkelt att göra. Du kan dricka den varm eller kall. Min favorit är en kall dalgona med isbitar, lite chokladsås och helst med vaniljmjölk från alpro. Detta recept räcker till 6 serveringar.
Ingredienser
- 1dl Snabbkaffe / Nescafé
- 1dl Strösocker
- 1dl Hett vatten
- Valfri mjölk (jag har använt alpros vaniljmjölk)
Gör såhär
Vispa alla ingredienser förutom mjölken med en elvisp till du får ett ljusbrunt fluffigt skum.
Häll upp mjölk i ett glas, vill du ha kaffet varmt så värmer du mjölken först och vill du ha det kallt så häller du i mjölken med några isbitar.
Toppa med kaffeskummet, blanda samma den lite med mjölken och toppa gärna med lite choklad och/eller karamellsås.