Underbart goda chokladtryfflar med kokos och apelsin som ger dem den extra juliga känslan och en härlig smak. En perfekt avslutning på ett julbord!
Ingredienser (ca. 12st)
- 100g Vit choklad
- 1msk Kokosgrädde
- 1krm Vaniljpulver
- 1msk Kokosolja
- Limejuice från 1/4st apelsin
- Limezest från 1st apelsin
Gör såhär
Värm upp kokosgrädden i en stekpanna, låt den ej koka. Bryt ner chokladen i mindre bitar och rör ner den i grädden tills den smälter.
Vänd ner och blanda med resterande ingredienser. Häll över tryffelsmeten i en skål och ställ in i kylskåpet i minst en timme men gärna över natten.
Ta en klick tryffelsmet med hjälp av en tesked och rulla till bollar. Rulla de i kokos och lägg de på ett serveringsfat. Hoppas att det ska smaka.
Tips!
Det går utmärkt att göra tryfflarna i förväg och sedan frysa in dem. Perfekt inför julen när man har mycket att göra. Då är det bara att ta ut dem och sedan servera. Glöm bara inte att markera vilken smak det är om du bakar flera olika tryfflar.