Sök

Vit chokladtryffel med kokos och apelsin

Underbart goda chokladtryfflar med kokos och apelsin som ger dem den extra juliga känslan och en härlig smak. En perfekt avslutning på ett julbord!

Ingredienser (ca. 12st)

  • 100g Vit choklad
  • 1msk Kokosgrädde
  • 1krm Vaniljpulver
  • 1msk Kokosolja
  • Limejuice från 1/4st apelsin
  • Limezest från 1st apelsin

Gör såhär
Värm upp kokosgrädden i en stekpanna, låt den ej koka. Bryt ner chokladen i mindre bitar och rör ner den i grädden tills den smälter.

Vänd ner och blanda med resterande ingredienser. Häll över tryffelsmeten i en skål och ställ in i kylskåpet i minst en timme men gärna över natten.

Ta en klick tryffelsmet med hjälp av en tesked och rulla till bollar. Rulla de i kokos och lägg de på ett serveringsfat. Hoppas att det ska smaka.

Tips!
Det går utmärkt att göra tryfflarna i förväg och sedan frysa in dem. Perfekt inför julen när man har mycket att göra. Då är det bara att ta ut dem och sedan servera. Glöm bara inte att markera vilken smak det är om du bakar flera olika tryfflar.

FLER GODA RECEPT

Ugnspannkaka

Ugnspannkaka till frukost, lunch, middag eller som fika. Ett utmärkt alternativ som passar både stora och små. Toppa valfritt och

Läs mer..

Proteinbagels

Galet lättbakade proteinbagels på endast 3 ingredienser! Baka dem och servera till frukost, brunch eller kvällsgott med valfritt innehåll.

Läs mer..

Havretortillas

Busenkla och glutenfria tortillas på havregryn. Använd de precis som du använder tortillas, till röror eller annat gott.

Läs mer..

Musakhanrullar

Lättgjorda musakhanrullar som består av bl.a. kyckling, sumak, olivolja och pinjenötter som omsluts av antingen ett tunnbröd eller vårrulleark. Otroligt

Läs mer..

Vitlöksbröd

Det virala vitlöksbrödet. Gör det hemma och du kommer aldrig mer att köpa färdigt vitlöksbröd, det är SÅ mycket godare.

Läs mer..

Rezz bhalib

Denna rispuddingen från Syrien är väldigt enkel att göra och makalöst god. Toppa den med valfria nötter och sen är

Läs mer..

Rashta bhalib

Denna libanesiska mjölkpuddingen med vermicelli är makalöst god och väldigt enkel att göra. Toppa den med valfria nötter och sen

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa