Denna chokladtryffel är otroligt len och god! Den bara smälter i munnen och jag kan säga att det är ganska svårt att hålla sig till en och två tryfflar. Oemotståndligt gott!
Ingredienser (ca. 14st)
- 125g Marabou apelsinkrokant
- 0.5dl Vispgrädde
- 40g Margarin
- Kakao att rulla i
Gör såhär
Värm upp grädden i en stekpanna, den får inte koka.
Bryt chokladen till mindre rutor och blanda ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält och lägg sedan i margarinet och rör om till det också smälter.
Häll över tryffelsmeten i en skål och ställ in i kylskåpet i minst en timme, gärna över natten.
Ta ut en klick smet med hjälp av en tesked och rulla fudgen till bollar och täck de sedan i kakao.
Nu är de redo att servera. Det går alldeles utmärkt att göra tryfflarna i förväg och sedan frysa in dem. Perfekt inför julen när man har mycket att göra. Då är det bara att ta ut dem och sedan servera. Glöm bara inte att markera vilken smak det är om du bakar flera olika tryfflar.