Gelatinfri laktritspannacotta med hallonkompott

En härligt len pannacotta med smak av lakrits och hallon, en magisk kombo. Pannacottan är gelatinfri tack vare agar agar som är ett naturligt förtjockningsmedel som utvinns av rödalger.

Ingredienser

  • 4dl Vispgrädde
  • 0.75 tsk Agar agar
  • 1dl Tyrkisk peber

Hallonkompott

  • 2dl Hallon (färska el. frysta)
  • 2msk Sötströ

Gör såhär
Lägg agar agar i en liten skål med 2-3msk kallt vatten, låt stå i 2 minuter och micra sedan i intervaller, 10 sekunder åt gången tills det blir gelatinaktigt.

Mortla tyrkisk peber och vispa upp tillsammans med grädden på medelvärme, vispa tills karamellerna lösts upp. Ta bort från plattan och vispa ner agar agar. Häll upp pannacottan i serveringsglas/skålar och ställt kallt i 2-3 timmar.

Värm upp hallon med sötströ och mosa dem sedan med en gaffel. Fördela kompotten på pannacottan när den svalnat helt, dekorera gärna med färska hallon och citronmeliss.

FLER GODA RECEPT

Rezz bhalib

Denna rispuddingen från Syrien är väldigt enkel att göra och makalöst god. Toppa den med valfria nötter och sen är

Läs mer..

Rashta bhalib

Denna libanesiska mjölkpuddingen med vermicelli är makalöst god och väldigt enkel att göra. Toppa den med valfria nötter och sen

Läs mer..

Ashtaliye

Denna libanesiska mjölkpuddingen är väldigt enkel att göra och makalöst god. Toppa den med valfria nötter och sirap och sen

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa
Rulla till toppen