Sök

Gelatinfri laktritspannacotta med hallonkompott

En härligt len pannacotta med smak av lakrits och hallon, en magisk kombo. Pannacottan är gelatinfri tack vare agar agar som är ett naturligt förtjockningsmedel som utvinns av rödalger.

Ingredienser

  • 4dl Vispgrädde
  • 0.75 tsk Agar agar
  • 1dl Tyrkisk peber

Hallonkompott

  • 2dl Hallon (färska el. frysta)
  • 2msk Sötströ

Gör såhär
Lägg agar agar i en liten skål med 2-3msk kallt vatten, låt stå i 2 minuter och micra sedan i intervaller, 10 sekunder åt gången tills det blir gelatinaktigt.

Mortla tyrkisk peber och vispa upp tillsammans med grädden på medelvärme, vispa tills karamellerna lösts upp. Ta bort från plattan och vispa ner agar agar. Häll upp pannacottan i serveringsglas/skålar och ställt kallt i 2-3 timmar.

Värm upp hallon med sötströ och mosa dem sedan med en gaffel. Fördela kompotten på pannacottan när den svalnat helt, dekorera gärna med färska hallon och citronmeliss.

FLER GODA RECEPT

Ugnspannkaka

Ugnspannkaka till frukost, lunch, middag eller som fika. Ett utmärkt alternativ som passar både stora och små. Toppa valfritt och

Läs mer..

Proteinbagels

Galet lättbakade proteinbagels på endast 3 ingredienser! Baka dem och servera till frukost, brunch eller kvällsgott med valfritt innehåll.

Läs mer..

Havretortillas

Busenkla och glutenfria tortillas på havregryn. Använd de precis som du använder tortillas, till röror eller annat gott.

Läs mer..

Musakhanrullar

Lättgjorda musakhanrullar som består av bl.a. kyckling, sumak, olivolja och pinjenötter som omsluts av antingen ett tunnbröd eller vårrulleark. Otroligt

Läs mer..

Vitlöksbröd

Det virala vitlöksbrödet. Gör det hemma och du kommer aldrig mer att köpa färdigt vitlöksbröd, det är SÅ mycket godare.

Läs mer..

Rezz bhalib

Denna rispuddingen från Syrien är väldigt enkel att göra och makalöst god. Toppa den med valfria nötter och sen är

Läs mer..

Rashta bhalib

Denna libanesiska mjölkpuddingen med vermicelli är makalöst god och väldigt enkel att göra. Toppa den med valfria nötter och sen

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa