Sök

Buljongsoppa med kyckling och rotfrukter

Lättlagad soppa med tärningar av potatis, morötter och kyckling. Basen är en hemmagjord buljong vilket gör soppan extra god. Grönsakerna går givetvis att byta ut, ta av vad du har hemma helt enkelt.

Ingredienser

Buljong

  • 2st Kycklingfileér
  • 1Liter Vatten
  • 1st Gullök
  • 1st Morot
  • 2st Lagerblad

Innehåll

  • 2st Lagom stora potatisar
  • 2st Lagom stora morötter
  • Persilja
  • Salt och peppar

Gör såhär
Dela gullöken och moroten grovt. Lägg ner dem i en lagom stor gryta tillsammans med kycklingfiléerna, buljongen och lagerbladen. Koka upp och låt kycklingen tillagas tills den är helt genomkokt, det tar ca. 20-25 minuter.

Medan buljongen kokar kan du skala och tärna rotfrukterna och finhacka persiljan.

Ta upp de genomkokta kycklingfiléerna och låt svalna en stund, tärna sedan dem. Sila buljongen och häll ner den i en gryta, lägg ner rotfrukterna och de koka i buljongen tills de blir mjuka, det tar ca. 10minuter. Lägg i kycklingtärningarna och låt koka med i ytterligare 5 minuter. Smaka av soppan med salt och peppar.

Häll upp soppan och toppa med lite persilja. Servera gärna soppan med en brödbit.

FLER GODA RECEPT

Musakhanrullar

Lättgjorda musakhanrullar som består av bl.a. kyckling, sumak, olivolja och pinjenötter som omsluts av antingen ett tunnbröd eller vårrulleark. Otroligt

Läs mer..

Kycklingfajita

Otroligt gott och inte alls tidskrävande. Fajita är ett utmärkt exempel att tillaga när du får oväntade gäster och perfekt

Läs mer..

Fajitarulle

Otroligt gott och inte alls tidskrävande. Fajita är ett utmärkt exempel att tillaga när du får oväntade gäster eller varför

Läs mer..

Maqlobe

Maqlobe är en fantastiskt god rätt från Mellanöstern som betyder upp och nervänd. Denna variant är gjord på kyckling men

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa
Rulla till toppen