Sök

Tomatsoppa med vitlök

En magiskt god tomatsoppa som görs på få ingredienser. Den smakar verkligen gudomligt, enligt maken var det den absolut godaste soppan han någonsin har ätit. Ni måste helt enkelt testa!

Ingredienser

  • 1st Gullök
  • 2st Vitlöksklyftor
  • 250g Körsbärstomater
  • 2msk Tomatpuré
  • 2st Grönsaksbuljonger
  • 1msk Brynt scharlottenlöksfond (går att utesluta och bytas ut mot salt)
  • 0.75Liter Vatten
  • 1dl Matlagningsgrädde
  • 0.5dl Risoni el. vermicelli (valfritt)
  • 1tsk Torkad basilika
  • Salt

Topping (valfritt)

  • Balsamico
  • Chiliflingor
  • Färsk basilika

Gör såhär
Hetta upp ungefär två matskedar matolja i en lagom stor gryta. Dela gullöken och vitlöken grovt, lägg ner dem i grytan och fräs dem lätt.

Skölj och halvera körsbärstomaterna. Lägg ner de i grytan tillsammans med resterande ingredienser förutom vattnet, matgrädden, basilikan och risonin, rör om i några minuter.

Koka upp vattnet och häll det ner det i grytan. Vattnet ska täcka med ungefär 5cm. Låt soppan få puttra på medelvärme i ungefär 20 minuter eller tills löken har blivit mjuk.

Mixa soppan slät och häll i matgrädden och rör om. Smaka av soppan. Lägg i torkad basilika samt risoni eller vermicelli och låt de tillagas vilket tar ca. 5 minuter, rör om då och då för att undvika att de fastnar i grytans botten.

Häll upp soppan och toppa med chiliflingor, balsamico och färska basilikablad. Smaklig soppa.

FLER GODA RECEPT

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden detta är hur gott som helst Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål kvällsmat och till utflykterna Proteinrika äggrullar med olivolja salt och kanel enklare blir det inte

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott precis som det ska vara Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver tomat gurka färska myntablad lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa