Sök

Tonfisk i krämig currysås

Älskar du curry och tonfisk? Då är denna rätt något som förhoppningsvis kommer att falla dig i smaken. Här har du en snabblagad, krämig och väldigt god tonfisksås som du kan välja att servera tillsammans med pasta, ris eller potatis.

Ingredienser (4 port.)

  • 2st Tonfiskburkar i olja (i vatten fungerar också)
  • 5dl Matlagningsgrädde
  • 2dl Mjölk
  • 2msk Smör eller maragrin
  • 1.5msk Vetemjöl
  • 1st Grönsaksbuljong
  • 1msk Curry
  • Salt och peppar

Gör såhär
Smält smör eller margarin i en rymlig gryta, lägg ner mjölet och vispa hela tiden tills det är ordentligt blandat med smöret. Häll i lite mjölk åt gången under konstant omrörning för att undvika klumpar, häll sedan i resterande vätska, smula ner buljongen och krydda med curry. Låt såsen småputtra under lock i 5-10minuter.

Öppna upp tonfiskburkarna och pressa ur det mesta av oljan eller vattnet om du har använt dig utav tonfisk i vatten och blanda sedan ner tonfisken i såsen, rör om försiktigt så att tonfisken inte blir mosad, det får gärna vara kvar några större bitar. Låt tonfisken ligga och bli varm i ca. 5 minuter, smaka av med salt och peppar och servera sedan tonfisksåsen med ris, pasta eller potatis. Garnera gärna med finhackad persilja.
Smaklig måltid!

FLER GODA RECEPT

Kycklingfajita

Otroligt gott och inte alls tidskrävande. Fajita är ett utmärkt exempel att tillaga när du får oväntade gäster och perfekt

Läs mer..

Maqlobe

Maqlobe är en fantastiskt god rätt från Mellanöstern som betyder upp och nervänd. Denna variant är gjord på kyckling men

Läs mer..

Shish barak

Shish barak är små köttfärsfyllda degknyten som tillagas i en värmande youghurtbas som är bl.a. är smaksatt med vitlök och

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa