Sök

Morotssoppa med ingefära

En färgsprakande och otroligt god och smakrik soppa. Jag har toppat den med grädde, pumpakärnor och färska basilikablad men det går utmärkt att toppa med annat gott efter smak och tycke.

Ingredienser

  • 1st Gullök
  • 2st Vitlöksklyftor
  • 0.5tsk Chiliflingor el. färsk chili
  • 1cm Färsk ingefära
  • 1cm Färsk gurkmeja
  • 5st morötter
  • 2st Grönsaksbuljonger
  • 1dl Gula linser
  • 2dl Kokosmjölk
  • 1st Lime (saften)
  • Salt & Peppar

Gör såhär
Skala och finhacka lök, vitlök och chili. Fräs dem i lite kokosolja (annat matfett går bra) i några minuter tills löken blir mjuk men utan att den får färg. Krydda med gurkmeja i några minuter och lägg sedan i resterande ingredienser och låt småkoka i 20-30 minuter. Mixa soppan slät, smaka av med salt, peppar & lime. Häll upp och toppa valfritt.

FLER GODA RECEPT

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa