Sök

Mudardara

Mudardara eller mujaddara som vissa kallar den är en väldigt klassisk och enkel vegansk risrätt från Libanon. Den innehåller väldigt få ingredienser men är ändå full av smak och enligt mig så är det godaste av allt den karamelliserade löken som hela rätten toppas med. Vi äter den ofta hemma och alla i hushållet älskar den. Man kan äta mudardara som den är, med en sallad eller som vi brukar göra, tillsammans med en klick youghurt och picklade grönsaker.

Ingredienser

  • 1dl Gröna Linser
  • 2dl Ris
  • 4dl Vatten (kokvatten från linserna)
  • 3st Gullökar
  • 1msk Salt

Gör såhär
Skölj rent linserna och koka dem mjuka, det tar ca. 20 minuter. Sila bort vattnet, spara det och lägg linserna åt sidan.

Skala och finhacka en av lökarna, fräs den i lite matolja tills den blir mjuk och vänd sedan ner linserna. Skölj bort stärkelsen från riset och lägg i det också tillsammans med salt och kokvattnet från linserna. Blanda samman allting försiktigt tills det är fint fördelat, låt koka upp och sänk sedan värmen till 3:an, om du ser att det behövs mer vatten så kan du koka upp vatten och hälla i lite.

Under tiden som riset tillagas så kan du strimla de resterande två lökarna och steka dem i rikligt med matolja (ca.1dl) och lite salt och honung tills de blir karamelliserade.

Häll upp riset på ett rymligt fat och toppa med den karamelliserade löken och dess olja. Servera med gärna tillsammans med naturell youghurt och lite picklat till. Smaklig spis!

FLER GODA RECEPT

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa