Sök

Baba ghanouj- Aubergineröra

Min andra favorit efter hummusen! Denna röra en en stor favorit från det libanesiska köket och är inte alls svår att få till hemma. Du grillar auberginer, tar ut innanmätet och smaksätter med sesampasta, citron, vitlök och salt. Baba ghanouj är jättegod till grillat, på mezebordet eller som dipp till bröd och grönsaksstavar.

Ingredienser

  • 2st Auberginer
  • 1dl Tahina (sesampasta. Finns i orientaliska butiker och i de flesta svenska matkedjor)
  • 1st Vitlöksklyfta
  • 0.5st Citron (saften)
  • 0.5-1tsk Salt

Gör såhär
Skölj auberginerna och gör jack i dem runtom med en kniv. Grilla dem sedan i ugnen på 250 grader i ca. 30 minuter eller tills skalet blivit lite svart.

Låt auberginerna svalna en stund. Ta ut innanmätet och grovhacka det med en kniv, man kan även mixa det om man vill ha en slät röra men personligen så tycker jag att det är godast med lite bitar i.

Lägg innanmätet i en skål, häll över resterande ingredienser och blanda/mosa allting med en gaffel tills det blir väl blandat, smaka av.

Häll upp aubergineröra på en tallrik och toppa valfritt. Jag har toppat min med olivolja, finhackad persilja och granatäppelkärnor. Man kan även toppa med lite granatäppelsirap, paprikapulver eller lite chiliflingor/pulver.

FLER GODA RECEPT

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa