Sök

Auberginerullader

Grillade aubergineskivor som fylls med en smakrik köttfärsfyllning och som sedan rullas och sedan tillagas i en mustig tomatsås. En väldigt populär rätt i mellanöstern. Det är några steg för denna rätt och det är lite pilligt men det är så värt det för smaken är gudomlig. Vi brukar oftast servera rulladerna med vermicelliris.

Ingredienser

  • 4st Auberginer
  • 250g Lamm el. nötfärs
  • 2st Gullökar
  • 1.5tsk Salt
  • 1msk Sju kryddor
  • 6dl Vatten
  • 1st Höns el. grönsaksbuljong
  • 1.5msk Tomatpuré
  • Salt och svartpeppar

Gör såhär
Skala auberginerna och skär de i 0.5cm tjocka skivor på längden. Du kan välja att friterade de lätt i matolja eller som jag gjorde för ett hälsosammare alternativ, pensla dem med matolja på båda sidor och grilla dem i på 175grader i mitten av ugnen tills de fått lite färg. Låt de sedan svalna.

Gör fyllningen genom att finhacka löken. Värm upp en matsked matolja med en matsked smör/margarin och fräs löken tills den blir mjuk, lägg i färsen och fräs med den tills den blir helt genomstekt, krydda med salt och sju kryddor och rör om under några minuter. Vill du lyxa till det lite så kan du även blanda ner lite pinjenötter, ca en matsked till denna mängd fyllning.

Gör tomatsåsen genom att lägga ner vatten, tomatpuré och buljong i en liten kastrull och låt småputtra tills den har fått en lagom tjock konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Nu ska rätten monteras.
Lägg ungefär en matsked fyllning i mitten av varje aubergineskiva, rulla ihop och lägg den i en ungsform. När du har rullat alla aurbergineskivor så häller du över tomatsåsen. Toppa med pinjenötter om du vill och tillaga sedan i ugnen i ca. 20 minuter på 200 grader.

Servera rulladerna med vermicelliriset. Smaklig spis!

FLER GODA RECEPT

Köttshawerma

Shawerma är en slags kebab med mycket smak av fantastiska kryddor. Servera den i pita, libabröd eller med pommes och

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa
Rulla till toppen