Sök

Focaccia med körsbärstomater, oliver & basilika

Ett italienskt bröd som går att toppa med det du själva gillar. Jag har valt att toppa med det som rubriken visar, körsbärstomater, oliver och basilika och avslutat det hela med flingsalt. Det blev otroligt gott!

Ingredienser

  • 5.5dl Vetemjöl special
  • 25g Färsk jäst el. 2tsk torrjäst
  • 3dl Ljummet vatten
  • 0.5dl Olivolja
  • 2msk Honung
  • 1tsk Flingsalt

Topping

  • Körsbärstomater
  • Basilika
  • Oliver
  • Flingsalt

Gör såhär
Smula ner jästen i en rymlig bunke, häll över vattnet och rör om tills jästen har lösts upp. Häll ner vetemjölet och rör om, häll även över olivoljan samt honungen och rör om tills det bildas en deg, ha i saltet och rör om i 3-4 minuter tills du får en fin deg, den kan vara lite kladdig. Låt jäsa till dubbel storlek under platsfolie i 40 minuter.

Sätt igång ugnen på 220° varmluft eller 245° i en vanlig ugn och låt ugnen bli varm innan brödet gräddas.

Ta fram en ungsform och lägg på ett bakplåtspapper, häll över olivolja och fördela den jämt. Vänd över degen, ringla över lite över lite olivolja och tryck sedan försiktigt med fingertopparna över hela degen. Täck degen med plastfolie och den vila i ytterligare 30 minuter.

Skiva valfri mängd körsbärstomater och oliver och fördela dem på focaccian. Fördela över färska basilikablad och strö över flingsalt.

Grädda brödet i mitten av ugnen i ca. 20 minuter eller tills gyllene.

Pensla brödet med olivolja och strö eventuellt över lite mer flingsalt. Låt det svalna och skär det i valfria bitar.

Servera gärna med smör till en god och mustig soppa eller varför inte till ostbrickan eller buffén. Hoppas att det ska smaka!

FLER GODA RECEPT

Ugnspannkaka

Ugnspannkaka till frukost, lunch, middag eller som fika. Ett utmärkt alternativ som passar både stora och små. Toppa valfritt och

Läs mer..

Proteinbagels

Galet lättbakade proteinbagels på endast 3 ingredienser! Baka dem och servera till frukost, brunch eller kvällsgott med valfritt innehåll.

Läs mer..

Havretortillas

Busenkla och glutenfria tortillas på havregryn. Använd de precis som du använder tortillas, till röror eller annat gott.

Läs mer..

Musakhanrullar

Lättgjorda musakhanrullar som består av bl.a. kyckling, sumak, olivolja och pinjenötter som omsluts av antingen ett tunnbröd eller vårrulleark. Otroligt

Läs mer..

Vitlöksbröd

Det virala vitlöksbrödet. Gör det hemma och du kommer aldrig mer att köpa färdigt vitlöksbröd, det är SÅ mycket godare.

Läs mer..

Rezz bhalib

Denna rispuddingen från Syrien är väldigt enkel att göra och makalöst god. Toppa den med valfria nötter och sen är

Läs mer..

Rashta bhalib

Denna libanesiska mjölkpuddingen med vermicelli är makalöst god och väldigt enkel att göra. Toppa den med valfria nötter och sen

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa