Efter en hel dags jobb och utan matlådor redo är denna vegetariska pastarätt en räddare i nöden. Inte alla goda såser behöver stå och putta i timtal. Denna tomatsås med smak av vitlök och basilika blir klar under tiden som du kokar pastan.
Ingredienser
- 4port. Valfri pasta
- 1st Gullök
- 2st Vitlöksklyftor
- 2st Selleristjälkar
- 2dl Färsk basilika
- 1st Grönsaksbuljong
- 1msk Tomatpuré
- 390g Krossade tomater (en burk/ask)
- Salt & peppar
Gör såhär
Koka pastan al dente.
Skala och finhacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i matolja. Finhacka och blanda ner och fräs med selleri och basilika i någon minut.
Häll i resterande ingredienser och låt småputtra på låg värme i minst 15min. Halvera körsbärstomaterna och lägg i dem och låt puttra med i några minuter.
Blanda ner pastan och smaka av med salt och peppar. Servera och toppa gärna med färska basilikablad.
