Sök

Makarona bel laban

När mamma ibland inte visste vad hon skulle laga för mat till oss så lagade hon den snabba vegetariska rätt. Du behöver endast koka spaghettin och under tiden som den blir klar så förbereder du youghurtsåsen som består av bl.a. vitlök och mynta, vi hade alltid i mycket vitlök. Rätten var en stor favorit och vi alla älskade den och tog alltid fler portioner.

Ingredienser

  • 2port. Spaghetti el. valfri pasta
  • 0.5l Naturell youghurt (flytande varianten)
  • 2msk Torkad mynta
  • 2st Vitlöksklyftor
  • 2msk Pinjenötter
  • Salt efter smak

Gör såhär
Koka spaghettin.

Skala och pressa vitlöksklyftorna och lägg dem i en rymlig skål.

Rosta pinjenötterna i en klick smör eller olja och lägg undan dem.

I skålen med vitlöken så häller du i yoghurt, salt, mynta och hälften av pinjenötterna, blanda väl och smaka av.

Häll nu i den färdigkokta pastan och blanda ordentligt så att såsen täcker, toppa med pinjenötterna och servera. Smaklig måltid!

FLER GODA RECEPT

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa
Rulla till toppen