Sök

Ejjeh- Libanesisk omelett

Ejjeh är en traditionell omelett med örter som steks eller friteras och serveras som en enkel lunch eller som ett element på meze/buffé bordet.

Ingredienser

  • 6st Ägg
  • 1st Gullök
  • 1dl Persilja
  • 1.5msk Vetemjöl
  • 1tsk Bakpulver el. bikarbonat
  • 1tsk Sju kryddor
  • 1tsk Gurkmeja
  • 0.5tsk Spiskummin
  • 1tsk Salt

Gör såhär
Skala och finhacka löken. Salta och massera in saltet i löken så att löken blir mjuk. Finhacka även persiljan.

Ta fram en djup skål och knäck i alla äggen och vispa upp dem för hand i ca. 2 minuter.

Häll ner vetemjöl, bakpulver eller bikarbonat, samt kryddorna och vispa upp.

Lägg sedan i den finhackade löken och persiljan och vispa ihopa allting till en jämn smet.

Ta fram en stekpanna, hetta upp lite matolja och stek ejjeh i omgångar i ungefär 2 minuter på varje sida. Du väljer själv hur stora du vill ha dem.

Servera din ejjeh tillsammans med goda grönsaker och andra tillbehör. Ejjeh är otroligt gott vid sidan om stekt fisk. Smaklig spis!

FLER GODA RECEPT

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa